Legging pågår

Legging pågår

Kveldene blir kortere og kortere jo eldre barna blir. De legger seg senere og senere og vi voksene får mindre tid til voksen tid, som enten er være alenetid, husvask og rydding etter dagens aktiviteter.

Her i huset har vi dager hvor legging går som en drømt og ungene sovner nesten før man har gått ut døren. Mens andre kvelder som i kveld, kan vi holde på LENGE…. Minsten i hus finner ikke roen til å sovne og vi kan gå og følge han i seng og 5 min senere er han nede igjen. Og det blir samme prosedyre ganske mange ganger. Men det positive er jo trappegåing er jo knall trening da.

Nå i kveld mens jeg sitter her i sofaen og skriver har jeg to våkne unger oppe i hver sin seng. Den ene ligger og rugger på en løs tann og den andre vil bare ikke sove.
Så spør jeg meg selv, hvorfor er det så mye styr med leggingen? Legger de seg for tidlig eller for sent så de rett og slett er overtrøtte?
Har de ikke klart å brenne av nok energi i løpet av dagen så de har mye uroligheter som herjer?
Ble det for sen kveldsmat eller leke herjing før sengetid? Det er mange tanker man tenker igjennom mens man fundere på hvordan man skal få dems til å sovne.

Ofte jeg tenker vi må gjøre endringer i rutinene deres, kan det bli bedre da? Her hjemme prøver vi å kjøre lik rutiner hver dag, ikke alltid like lett i en hektisk hverdag. Plutselig er det helg og man har barnevakt eller det skjer noe på kvelden som gjøre at man er litt lengere oppe enn hverdagen. Selv om vi er ganske strenge på rutiner i heimen, for ungene er rutine mennesker og barn liker rutiner. Føler jeg at det kanskje ikke er der problmet ligger. Men både jeg og min mann kjører jo ulike måter å gjennomføre legging på, selv om vi prøver å gjøre ting relativet likt, får han ofte ungene til å sovne raskere enn meg. Frustrerende? JA.. Haha Men gud så deilig når man gjerne skal få gjort litt husarbeid unna mens han legger ungene.

Det å bruke hverandres positive og god sider som funker i hverdagen er gull hvert. Bruke hverandre og snakke sammen, så man finner en fin måte å få ungene til å sove og husarbeid unna før klokka er midt på natten.
Og når de endelig har sovnet og du kommer inn på rommene deres og du ser de sovende små englene som ligger der som fredfulle små skatter som sover søtt. Er all jobb og mas glemt…<3

Lagre

Lagre

Lagre

Stengt for kommentarer.