MAMMA!

MAMMA!

Ordet mamma, hva betyr det? Hva ligger det i ordet?

For meg er ordet mamma trygghet, varme, kjærlighet, omsorg, en man kan le sammen med, og ikke minst grensesetter. Det er en skulder å gråte på, et kinn som gir varme klemmer. Varme armer som holder rundt deg når du trenger det. En som står bak deg og visker gode ord og råd til deg på veien i livet.

Dette er slik jeg ønsker at mine gutter skal tenkte om meg både nå og når de blir større. At jeg har gitt dem alt dette. En trygg grunn for dem på livets vei. Livets vei har mange motbakker og humper, men også mange gleder og dager som går lekende lett. Dette er veien vil jeg være med på. Jeg ønsker å være der for dem i tykt og tynn. Pushe dem når de trenger en dytt for å komme dit dem ønsker, men også gi dem en skulder og en favn når de trenger å samle seg, trenger trøst eller bare en klem.

For meg er barna mine det kjæreste jeg har. Jeg ønsker å være den beste utgaven av meg selv, selv om jeg vet jeg kanskje ikke alltid er det. Jeg har mine dager hvor frustrasjonen ligger nesten utenpå huden og lunta alt for kort. Men det betyr ikke at jeg ikke elsker guttene mine over alt på denne jord og gjøre alt for dem. Jeg ønsker å være en så perfekt mor jeg klarer ut ifra mine forutsetninger og håper jeg kommer i mål med det hver dag.

Jeg har sett et par episoder av tv-programmet på tv3 som heter «Kjære Mamma». Dette er et program som setter lyset på en mamma og hennes liv som mor. De hedrer på en måte mammarollen og viser hvor forskjellige vi er, men like på samme måte. Vi gjøre ting på totalt ulike måter og tar valg som noen kanskje mener ikke er det rett. Men jeg vil nå si at et likhets trekk ihvert fall er likt med alle mammaer. Vi elsker barna våre.
På slutten av dette programmet for barna si noen ord om sin mamma. Det er noe fantastisk med dette, å se barna forteller om sin mamma. Etter jeg så dette, tenkte jeg lenge over, hva ville mine gutter ha sagt om meg.

Etter dette her jeg ihvertfall har funnet ut at jeg skal gjøre mitt aller beste med å være den beste versjonen av meg selv som mamma. Slik at mine barn ikke nødvendigvis trenger å fortelle, men å kunne kjenne på den følelsen av at de har en mor som er der for dem. En som gir dem trygghet, kjærlighet og rett og slett ser dem for dem de er.

Lagre

Stengt for kommentarer.