Student og mamma hånd i hånd…

Student og mamma hånd i hånd…

«Hvordan orker du alt dette?»  «Hvordan får du tid?»

Dette er to ganske vanlig spørsmål jeg får når jeg forteller at jeg studere deltid på bachelornivå til å bli barnehagelærer og jobber 60% i barnehage. Jeg er jo også mamma til to aktive gutter som driver med idrett. Og der klarer jeg jo heller ikke helt å la ting være, så endt med lagleder, kiosk og dugnads ansvarlig på flere ting. Hvor jeg får tiden og energien fra vet jeg ikke alltid. Men hva gjør man ikke for barna og familie.  Også er det jo sosialt da!

På ungdomskolen var den store planen min å bli sykepleier. Den planen gikk ikke slik jeg hadde tenkt. Så jeg endte med å starte å jobbe i barnehage. Noe som var perfekt. Her trivdes jeg, men jeg ønsket å fylle sekken min med kunnskap. Få mer ansvar og kunne til rette legge på en god pedagogisk hverdag for barna i barnehagen.

Jeg har vært så heldig å få sjefen og arbeidskollegaene mine med på at jeg i fire år skal være student ved siden av jobb. Det krever jo litt av dem også. For plutselig blir jeg borte fordi jeg har skole eller praksis perioder. For praksis må jeg i andre barnehager enn min egen. En gjeng jeg setter utrolig stor pris på.

I heimen blir det innimellom litt kaotisk …

Jeg kan til tider okkuperer hele kjøkkenbordet med pc og ekstra skjerm pluss en haug med bøker strødd utover. Det blir stående en «liten» haug med bøker ved siden av bordet med alt pensum. Og det er alltid noe notat ark som ligger og flyter. Det blir som regel en hurtig rydding før middag hvor alt blir stående på den ene siden av bordet. Dette har vært en del av hverdagen i to år nå og skal enda vært en del av herdagensbildet hos oss i to år til.

Men ikke nok med alle disse aktivitetene så er jeg jo mamma til de beste gutta i verden. Jeg skal være ærlig å si jeg føler meg litt dårlig mamma innimellom. Når jeg har en innlevering jeg skal bli ferdig med eller som nå, eksamens tid nærmere seg blir det jo litt ekstra lesing. Gutta har da kommet med utbrudd som «Å mamma, må du gjøre skole i kveld også?» «hvorfor må du gjøre lekser hver dag?»

Så det å være student samtidig som en hel haug med andre aktiviteter og gjøremål i hverdagen kan være utfordrerne til tider, men igjen det gir meg så mye.

Jeg lærer så mye om meg selv oppi alt dette og håper jeg skal vokse og bli en bedre versjon av meg selv.

Ps: Det som er til stor hjelp til å lese hjemme er denne…..

Stengt for kommentarer.