Jeg unner ingen denne starten på livet….

Jeg unner ingen denne starten på livet….

Tenk deg å gå med intens kløe over hele kroppen. Ha vond og sår hud, som sprekker og svir. Urolig kropp som gjør man ikke alltid klarer å sitte stille eller sove. Våken netter med sengeskift, vasking og smøring midt på natta.

Dette er har vært livet til gutta i hus siden de var 3 mnd. Babyene mine har aldri hatt den deilige babyhuden som de fleste babyer har. De har hatt en litt mer nuppete og tørr hud. Og det er jo ikke så rart når man som 3 mnd får atopisk eksem over hele kroppen.

Du som mor blir da kastet ut i en verden med kremer, behandlinger, leger. Vi var heldig som hadde en fastlege som kunne noe om eksem og ga oss fort mye god informasjon og behandlingsmåter. Vi kom oss også fort til hudlege som var helt fantastisk og fikk meg på eksemskolen. Dette er et kurs om eksem og hvordan jobbe med dette.

Her fikk jeg også vite at man dessverre kanskje aldri finner grunnen til eksemen. Men mye ligger i gene våre, hudtypen og triggere du møter i hverdagen. Triggere er ting som påvirker kroppen. Her i hus er det mange triggere, ulike mat, været, sykdom og humøret som spiller inn.

Som mamma blir du ganske rådvill og hjelpeløs når man ser barnet sitt gråter i frustrasjon og fortvilelsene fordi det svir og klør. Når man har gjort det man kan med kremer og våtbandasjer og medisiner. Da gråter mammahjerte.

Noen av produktene som blir brukt her i hus….
Dette brukes i badevannet mot infeksjoner. Forkorta til KP bad.

Det er mange ute som virkelig ønsker oss godt, som kommer med mange råd og meninger. Men ofte så er problemet at folk er ganske bestemte på hva som funker. For det har jo virket på dem eller deres barn eller noen de har hørt om.  Det er jo alltid fint med tips og råd, men det man må huske på er at vi er mennesker. Ingen av oss er like. Vi reagerer på ulike ting, og det finnes ingen fasit.
Mine to har brukt ulike kremer og de er brødre.
Så man sitter ofte igjen med en følelse at man er en dårlig mor. Fordi man ikke prøver alle kjerringråd og ting som folk kommer med. Men jeg har valgt å følge legens råd og bruke den type behandling.

Her har minsten akkurat bada i KP bad som gjør at all eksem blir brun og veldig tydelig. Dette er vel 3 år siden nå, før det startet å roet seg.

Men det viktigste jeg kanskje har lært igjennom disse snart 8 årene er ingen dag er like. Man må ta en dag av gangen og behandle deretter.

Når jeg spør min 6 år gammel sønn som enda sliter en del med eksem om hva han tenker på når jeg sier eksem. Får jeg kjapt «Å klø!» Han er mye bedre enn da han var mindre, men er hovedsak hender og føtter. Pluss ekstra rundt på kroppen om vinteren.
Eldste har vært heldig og vokst det meste av seg innen han ar 3 år, men han får eksem over leppa om vinteren.

Er utrolig glad eksemen har minsket, men badet er ennå fylt opp med kremer og bandasjer.

Ps: legger ved to linker hvis man ønsker å se mer..

http://www.eksemskolen.no

https://oslo-universitetssykehus.no/arrangementer/eksemskole-for-foresatte-til-barn-med-atopisk-eksem

Lagre

Lagre

Stengt for kommentarer.