Digitalisering til morgenkaffen

Digitalisering til morgenkaffen

Søndagen startet rolig med en kaffe kopp på hytta sammen med min far og en spennende samtale om digitalisering av samfunnet.
Han fortalte meg nemlig om jobben hans som har vært en del av et prosjekt om digitalisering av en kommune. Hvor denne kommunen var på grensen til konkurs, men nå etter 10 år hvor de har jobbet med å digitalisere systemer og prosesser i arbeidslivet.  Dette har hatt en stor positiv effekt for menneskene som lever i kommunen.

Jeg synes dette var utrolig spennende å høre om. Vi lever i et samfunn som er i konstant utvikling og spesielt innen for teknologi. Jeg er nok en av de som synes dette er spennendene litt fordi jeg bor sammen med en som elsker alt som har med teknologi å gjøre. Jeg synes det er viktig hvordan man kan bruke denne teknologien til noe positivt i hverdagen. I følge det min pappa forteller etter dette endrings prosjektet fikk menneskene faktisk mer tid til hverandre. Ganske fascinerende.

Og er det ikke dette man ønsker? Få mer tid sammen med menneskene man har i livet sitt? Hvordan man får dette til er jo en spennende prosess som tydeligvis Norkart har startet veien på.
Norkart er et firma som tilbyd løsninger innen kommunalteknikk, kart- og eiendomsinformasjon. www.norkart.no

Pappa viste meg et par videoer som firma har produsert i forhold til digitalisering av kommuner. Dette er videoer som du stater å tenke litt over.

Jeg tenker at teknologien gjør mye av min hverdag ganske mye enklere på mange måter. Hvordan jeg klarer å kombinere jobb, skole og ulike verv er pågrunn av teknologiske hjelpemidler som jeg bruker aktivt hver dag.
Dette gjør at jeg har tid til familie og venner.
Jeg ser også skolen til guttene mine ønsker mer og mer at de skal bli papirfrie og ipad blir brukt mer aktivt i hverdagen. Jeg ønsker ikke at ipad og data skal ta over det å lære å skrive håndskrift, men ganske mye som kan læres godt igjennom teknologi.

Det er nok mange som synes det blir mye teknologi og synes det er «skummelt» med så mye som skal digitaliseres. Men jeg tror det går mye på uvitenhet. Eller hva?
Tenker det er viktig at man tar seg tid til å utforsk og lær noe nytt så skal man kanskje se at det ikke er så ille med teknologi i hverdagen.

Hva tenker dere om det å digitalisere samfunnet og hverdagen?

Se videoen fra Norkart og digitalisering av en kommune.

Reklame:



One thought on “Digitalisering til morgenkaffen

  1. Jeg tenker at digitalisering blir mer og mer viktig for å gi folk frihet til å bo der de vil (og ikke nødvendigvis i en storby). Det er viktig og ikke tømme de små stedene, mange vil bo der, men ingen kan spise en drøm.

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.