Hvorfor bør barn spille ishockey??

Hvorfor bør barn spille ishockey??

Ja, hvorfor bør barn spille ishockey?
Det er mange som spør meg hvorfor guttene mine spiller ishockey. Jeg får ofte spørsmålet er det ikke mye vold og skader. Det er jo en veldig tøff sport. Er det noe for barn spør de.

Jeg tenker at ishockey er en av den beste idretten man kan drive med som barn. Alle de herlige fysiske egenskapene barna tilegner seg og bruker når de spiller. Det finnes jo ikke noe bedre.
De bruker kjernemuskulatur i kroppen, og de trener balanse, koordinasjon, nøyaktighet, utholdenhet, konsentrasjon, og styrke i en og samme handling som jeg ikke tror noen andre idretter har.

Man får selvstendige barn som øver på å klare seg selv =)

REKLAME:


Du skal klare å holde balansen for å stå oppreist, samtidig som du skal ha kontroll på en kølle som du skal føre en liten svart puck rundt på isen. Men ikke nok med det, skal du ha oversikt over lagkameratene dine og unngå å bli stoppet av motspillere. Den sammensetningen av egenskaper krever mye og når farten kommer skjer ting fort på isen.

Ishockey handler om samarbeid og kameratskap. Det handler om spilleforståelse og tålmodighet. Man må jobbe for å få spilleforståelse og forstå hva som skal gjøres på is. Det krever tålmodighet da man er forskjellige og personligheten kommer frem når man har et tett sammen og man jobber med å skaper et samhold i laget. Jeg har troen på at det de gutta lærer i garderoben, på isen og på tribunen er med på å gi mange gode egenskaper og ferdigheter som de vil ta med seg videre i livet.

Guttene mine trener 3 ganger i uka og jeg får mange reaksjoner på at folk synes det er mye og lurer på hvordan man får det til. Det heter koordinering og lyst til å spille ishockey.  Livet i hallen er også noe som gjør at ishockey er en fantastisk sport. Det er ikke bare et spillerteam, men det er også foreldreteam. De som sitter på tribunen og heier og som bidrar på de måtene de kan, både dugnad og alle vervene som trengs for at barna skal kose seg på isen. Men den viktigste jobben til foreldreteamet er nok at de er med på å danne et herlig miljø for barna. Hallen og treninger blir et treffpunkt for både store og små. Det viser barna hvordan vi som voksene møter nye mennesker og hvordan man sammen jobber mot felles mål.

Ishockey er en herlig sport som gir både store og små mye når man tar seg tid og engasjerer seg i det barna sine driver med.

REKLAME:


3 kommentarer til «Hvorfor bør barn spille ishockey??»

  1. Jeg driver med kjelkehockey, og jeg begynte med det i august. Det er allerede under to uker til jeg skal spille min første kamp! Det er så utrolig gøy når jeg har gjort fremgang allerede! 🙂

  2. Enkel og flott forklaring på hvorfor man bør drive med ishockey
    I tillegg finnes det ingen aldersgrense oppover, hvor lenge man ønske å holde på. Oslo Oilers har en gjennomsnittsalder på over 70 år, trener minst 2 ganger uka og er påmeldt til CARHA WC 2020 i Kingston, BC, Canada i +70-klassen. Dagens lag har bl.a. 2 målvakter som til sammen er 158 år. (75+83).
    Stå På!

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.