Jeg har verdens beste jobb…

Jeg har verdens beste jobb…

Jeg må ha verdens beste jobb……
Nå lurer du kanskje på hva jeg jobber med. Du tenker kanskje hvordan kan jeg si at jeg har verdens beste jobb. Jeg håper jo mange mener de har verdens beste jobb. Men jeg mener det ikke finnes noen annen jobb i verden som er så viktig og givende som min jobb.

Jeg får være med å gi omsorg og kjærlighet til andre hver dag.
Jeg får være med å ha det gøy og leke.
Jeg får være med å bygge broer.
Jeg får bidra til å skape fellesskap.
Jeg får jobbe tett sammen med andre voksene på en måte ingen andre gjør.
Jeg er med på å danne et trygt sted.
Jeg får jobbe på en arbeidsplass som gir meg utfordringer og lar meg vokse og utvikle meg.
Jeg har en jobb som aldri blir utdatert og man er alltid i utvikling.
Jeg får komme på jobb og leke.
Jeg får nemlig være med på å danne og veilede barn i deres start på deres vei igjennom livet.

Kaller du ikke dette en fantastisk arbeidsplass vet ikke jeg.

Det finnes ikke noe bedre enn å jobb i barnehage.
Det finnes ikke noe bedre enn å være barnehagelærer (studiet som jeg snart er ferdig med, ca 1 år 3 mnd igjen av studiet).

Jeg har møt ulike mennesker som har spurt meg om man trenger en bachelor utdanning for å jobbe i barnehage. Nei, men for å være en pedagogisk leder i en barnehage må man ha en profesjons utdanningen. Man skal kunne være leder for et team som jobber tett sammen om et felles mål. Det å jobbe mot å gjøre hverdagen til den beste for alle de barna og deres foreldre som går inn døren hver eneste dag. Som pedagogisk leder har du ansvaret for at samfunnsmandatet fra stortinget blir fulgt. Det at man hele tiden jobber etter de forskriftene som staten har bestemt for å gi ALLE barnehagebarn en god kvalitet i hverdagen.

Når man jobber i barnehage jobber man med mange ulike mennesker. Kollegaer, foreldre, barn og type andre institusjoner. Det er hyggelige perioder med latter og glede, men også vanskelig perioder som er tøffe og krevende. Men sånn er det når man jobbe med mennesker.
Noe mer givende kan jeg ikke tenke meg.

Tenk deg at de barna som går i barnehage nå er de som kommer etter oss og skal fortsette å ta være på det vi bygger opp nå. De skal være med å videre utvikle det som vår generasjon starta på. Tenk deg dette er fremtidige leger, lærere, butikkansatte, politi, flyver og alt vi trenger for å drive samfunnet.
Vi som jobber i barnehagen, sammen med foreldre er vi med på å bygge opp fremtidens verden via vår veiledning, omsorg, kjærlighet og lek og alt annet som skjer i barnehagehverdagen.

I kommunen jeg jobber har de nå fokus på lek. Vi har hatt et par kurs med Line Melvold og Terje Melaas. Og på en av deres kurs kom denne opp.
Det er ikke barna som leker på min arbeidsplass.
Det er jeg som jobber på barnas lekeplass.
Den synes jeg er helt perfekt….


REKLAME:


Stengt for kommentarer.