Hvorfor liker jeg ishockey??

Hvorfor liker jeg ishockey??

Det er mange som undrer seg på hvorfor jeg som jente er så veldig ivrig og opptatt av ishockey. Og det skjønner jeg jo. Det er en «guttesport».
Jeg er jente/dame som er  nok i overkant interessert i ishockey, i hvert fall blant de jeg kjenner som er jente.

Men jeg tenkte jeg skulle prøve kort å forklare hvorfor jeg liker ishockey.

Når mannen i gata tenker på ishockey tenker de slåssing, stygge taklinger og skader. Mange negative tanker, for det er dette man se og hører om i nyhetene.
Men når man først setter seg inn i idretten ser man at det er ikke dette som dominerer sporten. Det at spillerne på isen takler hverandre er med på å gi dem energi og pågangs mot. For spillerne spiller med hjerte på drakta.
Og med taklinger og mye energi på isen gir spillet rett og slett litt liv.

Ishockey er en sport med høy intensitet der alle på laget må gi alt hele veien. Det er en lagidrett hvor spillerne er avhengig av hverandre og ved feil blir hele laget straffet.  Et av utfallene ved feil er at det blir utvisinger og man må spille med færre mann på banen. Da sitter laget igjen og  må virkelig  jobbe i de minuttene som de er i minus av spillere.
Det er herlig å se når laget jobber seg igjennom et powerplay enten ved at de holder pucken ute av mål  eller scorer mål.

Oppi all denne intensiteten er det en hel haug med perfeksjon. Det er høye krav til spillerne om koordinasjon, teknikk, fysikk og spillforståelse.
Jeg har møtt mange som sier de har prøvd å se på hockey men klarer ikke følge pucken så de klarer ikke henge med.  Tenk deg spillerne må ha alle disse egenskapene spisset for å henge med.
Det er imponerende hvordan spillerne jobber sammen og nesten vet hvor pucken skal gå.
Spillerne skal være sterke for å tåle taklinger, men raske som fy for hurtighet er viktig. Koordinasjon og perfeksjon for å håndtere kølle og puck. Hvem andre idretter har en slik sammensetninger av idrettsutøvere…

Spilleforståelse…

REKLAME

 

Det man ikke må glemme er hallen. Ishallen som kampene blir spilt. Det er et sted for høyt lydnivå som gir magisk energi når det blir mål. Når en ishall fylles med tilskuere både hjemme og borte supportere som virkelig heier frem laget sitt gir det en energi som du ikke får andre steder.

Opplevelsen å komme fram lille hockey Norge  og reise til USA og NHL hockey er helt magisk. Det å sitte i en hall med over 20.000 tilskuere hvor lyd løfter taket. Dette fikk jeg oppleve i Chicago og er en opplevelse for livet….

Så hvorfor jeg liker ishockey?
Svaret er enkelt. Det er en fantastisk sport som er engasjerende og spennende å se på. Hvor ting kan snu på et sekund. Man sitter på kanten av stolen og føler med.
Så lurer du på hvorfor jeg liker ishockey, ta deg en tur i ishallen neste gang det er kamp og opplev det som skjer på isen.  =)

Stengt for kommentarer.