Hverdagens mulig største utfordring!

Hverdagens mulig største utfordring!

Hverdagens største utfordring, må nok være hva skal man ha til middag.

Dette er nok det spørsmålet som blir stilt hver dag av både store og små. Her i familien kunne ungene levd på de tre p`er. Altså pølse, pizza og pannekaker.

Men så er jo kroppen avhengig av litt mer variert kosthold enn de tre rettene kan gi. Men å vrir hodet og finne frem til middagsretter som gjerne skal passe både mann, barn og fru er ikke bare en enkel sak. Og da barna sitter i bilen på vei hjem fra skole og barnehage kommer spørsmålet  «hva skal vi ha til middag mamma?» Til tider har jeg ikke lyst å fortelle dem hva som står på menyen for responsen er «æsj det vil jeg ikke ha» eller «ååå må vi ha det?»
Jeg har prøvd å si vi skal ha mat eller overraskelse. Det kommer til å bli kjempe godt. Men det går ikke gjennom. De er utrolig opptatt av hva som står på middagsplanen. Vi voksene har vel kanskje lagt opp til det selv med at vi er glad i mat, men vi er en familie med store ulike preferanser på hva som er godt til middag.

Som hverdagskokken i hus prøver jeg å få alle bitte litt fornøyd til middag og søker og synfarer alt av nettsider for ideer og forslag til middag som kan smake for alle. Bruker matprat, rema, kiwi, amerikanske matsider, blogger og venner, kollegaer for innspill og forslag.
Jeg prøver å lage mat-plan for hele uka og henge den opp så hele familien kan se den. Og alle har sett og forstått hva som er middager den uken, blir det alltid krøll når dagen kommer og de ikke ønsker det som står på planen.
Er man da flink til å stå på sitt med planen eller gir man etter?

Det er flere ting som gjør at middag er et «herk» i mine øyne i hvert fall. Ting skal gå fort og være sunt og godt. I en hektisk hverdag hvor klokken løper og kvelden kommer fort er det ikke foran stekeplatene man ønsker å stå. Er man hjemme klokken fem og man starter på middag er det middag og kveldsmat nesten samtidig. For når barna starter legging kl 19 er det ikke mye igjen av kvelden med barna.

Hva skal man fire på for å gjøre hverdagsmiddagen et mindre dilemma i hverdagen? hvor mye skal man planlegge og forbedre alle på menyen? kunsten med å være kreativ og ha et variert måltid. Jeg vet i hvert fall med meg selv at det er ganske mye lettere og morsommere å lage middag når alle ser frem til måltidet.
 Pizza vs fisk?

Lagre

Stengt for kommentarer.