Det er langt mellom venner..

Det er langt mellom venner..

Det er langt mellom venner  er et dikt jeg fikk av min mamma. Hun lese det i talen sin i konfirmasjonen min.

Og det har hengt med meg siden.

DET ER LANGT MELLOM VENNER

 Det er langt mellom venner.

Mellom venner står mange bekjentskaper

Og mye snakk.

Venner ligger som små lysende stuer

Langt borte i fjellmørket.

Du kan ikke ta feil av dem.

Dikte er  skrevet av Kolbein Falkeids «Det er langt mellom venner»  Diktet er fra samlingen Opp- og utbrudd fra 1978.

 

Så hva er en venn?  For meg er en venn en som er der når man trenger noen å dele de gode og dårlig stunder med. Grunnpilarene i et vennskap for meg er omsorg, trygghet, kjærlighet og tillit. Det å kunne snakke med en og vite samtalen ligger trygt inni hjerte til den andre.
Hvor mange venner har man egentlig? Vi er forskjellige og har ulike syn på hva man ser etter i en god venner. Det er jo derfor et vennskap ofte er fargerike og unike.

Noen har jo også den berømte bestevennen. Den man deler alt med. Jeg tror flere rundt om i verden egentlig ikke har noen aller bestevenn, men heller et par flere gode venner, men ingen ren bestevenn. Bestevenn er liksom noe man ønsker å ha, men trenger man virkelig en bestevenn?
Holder det ikke med venner som du har tillit og trygghet med?

Jeg spurte på jobben en gang, to jenter på 4-5 år om hva en bestevenn var. Da fikk jeg beskjed om at det var en man aldri kranglet med. Både gutter og jenter kan være bestevenner og man kan fortelle hemmeligheter til hverandre.

Jeg ser på venner og vennskap er en type familie. Den familien man ikke har samme DNA med, men felles interesser. Det er den familien man kan velge selv å være «familie» med. De to er på lik måte en trygghavn og ha rundt seg. Jeg tror diktere Kolbein har truffet spikeren på hodet i diktet sitt. Det å finne de gode vennene i en haug med bekjentskap egentlig ikke er så vanskelig. Gode og trygge vennskap kan man ikke ta feil av. Man bare vet det inni seg.

Hvor mange gode venner kan du si du har, med hjerte på hånda?

Lagre

Lagre

Lagre

One thought on “Det er langt mellom venner..

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.