Årets barnebursdag = temabursdag

Årets barnebursdag = temabursdag

Vi har denne helgen hatt fullt opp med bursdager. Minsten i hus har nå fylt seks år. Og da ble det full fart med både familie bursdag og barnebursdag med vennene til minsten.

Jeg synes ofte man skal ha så fancy feiring. Der alt  skal være nytt og fint. Med tema bursdager hvor man fyller opp med dekor og store kaker som koster mer enn alt annet.

Trenger barna dette? Blir det noe bedre feiring av alt det fancy utstyret, eller er det viktigste at barna har tid til hverandre og koser seg sammen?

I år valgte jeg å fokusere på barna og ellers bruke det vi hadde hjemme.

Ønsket i år var å invitere førskolegutta fra barnehagen og som var perfekt.
6 gutter tenkte jeg ble en hyggelig bursdag.
Det har gjerne vært gutta ønsker tema for bursdagen sin. Hvor dette kommer helt fra er vel kanskje oss voksene. Her i hus har det vært typisk guttetemaer gjennom årene. Alt bra lynet mcqeen, skylander, flyet dusty, minions og i år var det hockey som stod for dør.

Her måtte hu mor bruk fantasien i år med bordpynt og slikt når det endte med hockey som tema. Kreativiteten endte slik. Jeg fant en gammel hvit duk som vi tegnet en ishockey bane på. Og siden skuffen i gangen er full av pucker havnet det som en del av bordpynten. Sammen med hjelmen, hanskene hans og mini hockeykøller. Siste finnish ble drakter som vi trakk over stoltryggen.

Jeg prøver å tenke litt økonomisk når vi skal planlegge bursdager her i hus for blir fort mye penger når man skal handle inn alt nytt hvert år. Så servietter og tallerekne var rester fra ulike bursdager fra tidligere år som har ligget å støvet ned. Noe som minsten synes var knall. Da fikk han også med seg litt spiderman og lynet også i dekrasjonen. Man tar det man har!
Så i år ble det kun handlet inn mat, ingen innkjøp av pynt.

Menyen ble den klassiske pølser til hovedrett. Gele og muffins til dessert.
Gjennom de siste årene har jeg konkludert med at store fancy kaker blir det mye svinn av. Så nå er det muffins i artig farger som blir laget. Minsten fikk også velge hvordan type gele vi skulle ha.

Dere kan jo gjette hvilken smak han valgte …
Jo nemlig alle fire smakene som var i butikken. Så det ble geleglass med smak av alle sammen og deilig vaniljesaus. Vi glemte sugerørene da, så ble å spise gele med skje denne gang.

Gutta var egentlig klar for å fiske godteposer. Men siden jeg ikke hadde handlet noe pynt hadde jeg jo rett og slett glemt godteposer. Så all den deilig godisen ble fordelt i kopper som gutta fikk utdelt og kosa seg med.

Bursdagen endte i suksess og bursdagsbarnet var knall fornøyd med timene sammen med kameratene sine.

Da har jeg som mamma fullført jobben min =)

One thought on “Årets barnebursdag = temabursdag

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.