Elbil, not my cup of tea tror jeg…

Elbil, not my cup of tea tror jeg…

Elbil… not my cup of tea tror jeg.

I går lørdag var hele familien på lang tur og prøvde kjørte en e-golf. Bilen var veldig fin og det føles jo ut som en ordentlig bil. Stille og behagelig og likte navigasjons menyen også. Kanskje litt mye ulike ting i dashen. Det blir for komplisert for min smak. Det som er viktig for meg er at bilen ligger godt på veien og er god å kjøre. Noe jeg ikke kan svare på om den er siden jeg da ennå ikke har testa å sitte bak rattet.

Men vi skulle på lang tur.

Vi tok rett og slett en shopping tur til Sverige. Perfekt tur å teste bil i. Siden Oslofjordtunnelen er stengt endte vi med å kjøre om Horten og ta ferja over til Moss. Noe gutta synes var stas. For båt er gøy selv kun i 30 min.

Spennedene med båt…

Turen gikk bra, og bilen hadde mye fine finesser som min kjære likte godt. Men når vi nærmet oss Sarpsborg, etter å ha ligget i 110 sonen fra Moss starta vi å se strømmen forsvinne fortere enn kilometerne gikk. Så vi bestemte oss for å ta en liten ladestopp på Inspiria i Sarpsborg. 10 min der ga akkurat greit med strøm frem til Nordby senteret i Sverige.

Da starta vi letingen, ikke etter parkeringsplass for det var det masse av, men ladestasjonene. Det skulle være 15 stk på hele senteret og vi fant til slutt en ledig plass inni mellom borti mellom. Men det var ikke noe hurtiglading. Så etter en god stund med handling hadde vi kun fått bitte litt strøm.

Herlig tenkte jeg. For noe tulle greier dette el-bil greiene er. Middagen endte derfor på Mc Donalds til guttas fornøyelse og vi fikk hurtiglada i 45 min. Veien hjem tok jo ganske mye lenger tid enn vi pleier, først fordi vi ikke kjørte veldig fort for vi hadde ikke spesielt lyst å måtte stoppe for å lade på nytt. Vi måtte jo kjøre helt igjennom Oslo.

Minsten syntes pappen kjørte alt for treigt siden alle andre biler kjørte forbi oss. Men vi kom oss hjem uten å måtte stoppe.

Fikk den til å virke til slutt….

Så hva tenker jeg om dette elbil greiene?
Ikke noe for meg. Jeg liker å kunne fylle full tank på ca 5 min og komme meg ganske mye lenger før jeg må fylle igjen. Jeg liker å kunne parkere akkurat der jeg vil og ikke stå i kø for å få en teit stikkontakt.

Jeg synes jo det er jo knall fint å spare miljøet ved å kjøre elbil, men etter min første langtur har ikke elbilen solgt til meg. Jeg går for en mellomting, altså plugg in hybrid.

God bedring til alle elbileiere. Det vil også si min mann som snart blir en av de….

Ps: Ønsker dere å lese om Ford Fous elbilen sjekk ut
www.mannblogg.no

Stengt for kommentarer.