Når man er hjemme en lørdag…

Når man er hjemme en lørdag…

Når man er hjemme en lørdag og  man har planer om å lese til eksamen.
Joa hva skjer da….

Gutta har huset fullt av andre unger. Det må megles, prates og veiledes. Selv med all den kunnskapen jeg har fått ang lek og pedagogikk føler jeg at jeg ikke kommer langt i noen situasjoner.

Så er ungene sultene og man mater hele gjengen. Noen minutter stillhet når de spiser, så da kan man prøver å sette seg ned med bøkene og musikk på ørene, men det tar knappe sek før de spør om noe eller man må veilede videre i små konflikter når de ikke blir enig om ulike ting.

Så da finner man ut at man likegodt kan rydde hus instedet. Føler man hele tiden rydder og styrer i heimen, selv om det blir satt litt på siden når man lese til eksamen. Men man prøver å støvsuge innimellom alle barna og lekene og man får satt på klesvask og oppvaskmaskinen.

Resultatet av minsten sin bakekunst…

Også vil jo minsten bake da. Så joda, grei og tålmodig mamma som jeg prøver å være, lar guttungen få lov til det. Det skal bakes sjokolademuffins. Dette er faktisk noe av det som har gått som en drømme i dag. Han elsker å bake og lage mat, så her er han fokusert og pålogga. Men når oppvasken står igjen og kakene i ovnen stikker han ut. Så da får hu mor igjen med rydde jobben.

 

Eldste mann er til og fra. I det ene øyeblikket er han ute med kamerater og neste øyeblikk sitter det 5 gutter i sofaen og spiller Skylander og nintendo. Og igjen ser hu mor sitt snitt til å prøve å lese. Men så ble jeg sittende å skrive denne lille teksten.

Norsken og matten får tas når det er stille i heimen. Det viktigste er at gutta får leke og kose seg med kamerater når det først er noen hjemme og vi har en rolig helg.

God helg alle sammen…

Stengt for kommentarer.