Fine turer i Stryn med barn….

Fine turer i Stryn med barn….

Lang helg i Stryn gir muligheter til fine turer for store og små. Denne gangen gikk turen til Gryta (1032moh) og Briksdalsbreen.
Dette er to turer som vi har gått flere ganger og ungene spør gjerne om å ta de. Men i år er det første gang minste mann prøvde seg på toppturen til Gryta.
Dette er en spennende og utfordrende tur med klatreetappe på vei opp og snø på vei ned.

Eldstemann gikk for tredje gang og synes det er like spennedene som de andre gangene.
Turen er på sti hele veien og man kan velge flere muligheter for å komme seg både opp og ned. Bratt, middels og slak. Vi bruker å gå den bratte klatreetappen opp og en mellomvei ned igjen. Så gutta klatret som små fjellgeiter opp fjellveggen.

På toppen har du en helt fantastisk utsikt utover Stryn sentrum, fjorden og fjellene rundt.
Lunsjen ble spist litt før toppen da det er det fine utsiktspunktet mot Stryn sentrum mens turen til toppen må til for å skrive i boka som ligger og venter i varden for alle som når toppen.

Turen ned inneholdt både snø og snøballkrig. Denne gangen møtte vi også på ryper.
Det å kunne drikke vann rett fra bekkene som renner nedover fjellet er spennedene for de små og deilig med en våt dusj i pannen av friskt fjellvann.

Turen med barna denne gangen tom 3.5 time med matpause, skriving i boka. VI brukte god tid og tok turen i barnas tempo.

Dagen etterpå var ønsket om tur til Briksdalsbreen. Dette er en veldig snill og hyggelig tur fylt med utenlandske turister.
Siden det ikke lå noen turist båt i Loen denne dagen var dette en fin dag å gå tur til breen.

Det stod vel en 10 turistbusser når vi kom frem , men de fleste tar sånn trollbiler. (Det er små biler som er plass til en 6-7 stk). Så turen opp brukte vi ca 35 min og det var små surt og kaldt, hele 10 grader. Men utrolig deilig å tusle oppover veien over den fine trollbrua og kjenne det kalde fjellvannet fra fossen bli sprøytet i ansiktet når du går over.

Opp ved vannet og breen var det virkelig surt og det lå enda litt is på vannet. Det ble å kjenne på vannet og ta noen bilder før turen gikk nedover igjen. Og tradisjons tro ventet is på cafen ved parkeringsplassen.

Dette er en knall fin tur som tar opp mot 2 timer å gå med barn. Det er grusvei hele veien og både «trollbruer» og geiter langs veien. Gjettegryter og huler i steinene som er kjempe spennedene å utforske.

Stengt for kommentarer.