Pilotprosjekt i kommunen for nye førsteklassinger…

Pilotprosjekt i kommunen for nye førsteklassinger…

Pilotprosjekt i kommunen for nye førsteklassinger…

For et par uker siden var minste mann og jeg med på et pilotprosjekt for førsteklassinger som skal starte på skolen til høsten. Dette er en ny metode for helsekontroll for 6 åringer.

Det var 2-2,5 time type rebusløp på skolen der barna skal starte etter sommerferien. Vi møte opp og ble delt inn i grupper på ca 4 barn med foresatte. Hver gruppe fikk en helsesøster som viste oss veien rundt til de ulike postene. Disse søte damene kunne man også spørre spørsmål og få svar på det man evt lurte på.
Alle barna fikk også med seg et ark med 5 ruter som de skulle fylle inn en bokstav de skulle finne på hver post.

Gruppen til minstemann startet med hørselstest. Dette er noe de tidligere har brukt tid på i løpet av 1 trinn, men nå ble den tatt her. Her fylte man også ut informasjon om barnet til helsestasjonen ang vaksinasjon og familie.

Videre var vi innom tannhelsetjenesten som fortalte barna om sukker og hva som var lurt å spise og hva som ikke var så lurt å spise ang tennene deres. Her stod det et stort fat med grønnsaker og frukt som ungene nesten kastet seg over =)  Her lærte min sønn at i et glass saft var det hele 7 sukkerbiter…

Videre gikk turen til lesestund om hemmeligheter. Hva er en god hemmelighet og hva er en dårlig hemmelighet. Så ble det fortelling om følelser. Røde og grønne tanker. Dette er et opplegg fra Gyldendal kommunen bruker. Der de bruker begrepene rød bamse og grønn bamse.

Alle barna fikk med seg disse to bamsene…

Underveis var det fysiske tester som barna kunne få lov å gjøre. Som å stå på et bein, gå på en rett strek, kaste erteposer til hverandre og på en sirkel som lå på gulvet. Slik at siste post som var fysisk aktivitet kunne fysioterapeuten regne ut hvordan de lå an i koordinasjon og balanse.
Her i gymsalen fikk ungene lov å kose seg med ulike ting som var plassert ut. Ulike baller, tjukkas, løpe kjegler, hoppe mellom ringer, rokkering osv.

Foresatte svarte på en undersøkelse før man fikk ang hvordan man synes dette var.

Jeg personlig synes dette var veldig fint opplegg. Man fikk alle info om hvordan helsestasjonen og helseteamet i kommunen jobber.
Barna fikk se noen av de nye klassekameratene sine og foresatte fikk hilse på hverandre. Dette kan også være med på å gi gode signaler til barn og foresatte om at skolen er et trygt sted og barna vil kose seg masse og få nye venner.

Kommunen har selv skrevet om dette på sine sider, ta en titt:

https://www.royken.kommune.no/aktuelt/forst-ut-i-ny-forskolestartundersokelse/ 

 

Stengt for kommentarer.