Utflukt til storbyen og botanisk hage

Utflukt til storbyen og botanisk hage

Lite og kort innlegg i dag om utflukten vår.
I dag var det været grått og trist og pappaen i huset fant ut han måtte inn til Oslo for å kjøpe pelletes til smokeren før i morgen. (da skal ha kamerater på besøk) og siden BBQshop har sommerferie stengt måtte vi lete etter noen andre som solgte dette. Da endte turen til storbyen, Oslo.

Så da tenkte vi at det passet med en tur til Botanisk hage og zoologisk museum på Tøyen. For oss fire kostet det 200 kr i inngang. Noe jeg synes var en grei pris.


Gutta synes den store dinosaurusen er en smule spennende der den står i mørket. Synes zoologisk museum er et fint lite sted med mange fine dyr, men jeg må være litt kritisk. Det er veldig mørkt og mange lyder ( da man kan trykke på knapper og dyrelydene kommer).
Og det er mange vinduer med ulike dyr i som gjør at det nesten blir litt mye. Minste mann fløy fra vindu til vindu og klarte ikke helt å ta seg tid til å se på alle de spennendene dyrene som var stilt ut. De har dyttet mange ulike dyr inn i hvert vindu som kan rett og slett bli litt mye.

Men over til noe veldig positivt som var kommet opp siden siste vi var der ( som jeg tror var i fjor). Det var informasjons skjermer som var digitale. Man kunne velge ut hvilke dyr man ønsket mer info og bilder av. Dette fenget gutta og pappen. Det var også noe som gutta synes var veldig gøy, nemlig «hvem har bærsja?» Da lå det ulike avføringer med svaret under lokket. Dette synes det var gøy. Typisk barnehumor.

 

Her har du dyra utstilt til venstre og info skjermen til høyre.

 

Gutta endte med å nesten løpe igjennom hele utstillingen og vi var ganske raskt igjennom. Spesielt når det ikke var veldig mange mennesker dessverre. Men det var veldig hyggelig å se en barnehagegruppe var på tur og utforsket dyrene.

Turen videre gikk igjennom botanisk hage og drivhusene. Det var ikke riktig tid for vakre blomster ute men deilig med en liten tur og artig med drivhusene. Her var det vakre sommerfugler og mange nyanser av grønn farger. Før vi gikk inn møte vi på et skilt hvor det stor » ikke rør plantene, de kan være giftig».  Syntes nesten det burde vært et enda litt større skilt da det er mange barnefamilier som kanskje ikke får med seg alt som står på små skilt. Men gutta fikk beskjed om å bare se, ikke røre. Noe som gikk veldig bra.

Gutta er ikke de som blir stående å se studere ting så det er en kort og hyggelig tur å utforske ting.
Men det var en hyggelig tur til storbyen og Botanisk hage.

https://www.nhm.uio.no/besok-oss/botanisk-hage/ 

Stengt for kommentarer.