En snerten liten konebil…

En snerten liten konebil…

Dette innlegget ble egentlig til på grunn av mannen i heimen. Som har fått låne en bil og skrevet ett blogginnlegg om den. Han puttet bilen i konebil kategorien. Noe som gjorde at jeg måtte testen den selv, for å se hva en kone faktisk synes….

Ford Fiesta var en morsom opplevelse å kjøre. Jeg er nok en kone som er litt i overkant opptatt av bil. Dens kjøreegenskaper, comfort, plass og bruke vennlighet.
Men jeg er en kone og har kanskje ikke de samme kriteriene og tankene som mannfolka har. Jeg har derfor valgt å se på bilen fra en dames øyne og funnet ut hvorfor dette er en morsom liten konebil.

Utseende har rene og enkle linjer. Ingen «fancy» krimskrams. Fronten møter man et sett lekre frontlykter. (som jeg falt veldig for) Ellers har den den klassiske Ford front som gjør dem lett gjenkjennelig som Ford.

Når man setter seg inn i bilen gir det en romslig følelse. Kontrollpanelet er enkelt og lett å bruke. Navigasjons enhet her ser dessverre ut som noen har satt et nettbrett rett inn. Men selv om det kanskje ikke er det peneste er det lett å bruke. Jeg fikk koblet telefonen via blåtann enkelt og raskt. For meg er det viktig med mulighet for Spotify tilkobling noe som det er i denne bilen. Midt i blinken. Enkel å få kontakt og raskt på med god musikk i gode høyttalere. God lyd er viktig når man spiller musikk.

Reklame:


Det som jeg la merke til var når man starta bilen kom det opp i displayet i dashbordet om hvem som hadde satt på seg bilbelte. Og når man var fornøyd med hvem som hadde belte festet og ikke kunne man trykke OK. Veldig kjekt for en mamma med barn som har startet å feste belte selv.

Ingen belter er festet
Her har jeg festet setebelte mitt.
Vanlig kjøre display
Gutta synes det var utrolig artig med manuell vindus åpnere…

Baksete er romslig og god plass til to bilseter (testet nå med forovervendte seter).
Også det siste viktig er bagasjerommet. Det overrasket meg veldig. Det var dypt, stort og fint. Mye god plass til skolesekker, treningsutstyr (kanskje ikke mer enn en hockeybag vel og merke).
Jeg lånte naboens tvilling barnevogn (merke TFK)  for å se om det var plass i bagasjerommet. Den gikk akkurat ikke. Jeg fikk ikke testet en vanlig sports  vogn, men vil tro en vogn får grei plass.

Og det siste er jo hvordan er bilen å kjøre. Dette var kanskje det som overrasket meg mest. Den var morsom å kjøre. Den lå godt på veien. Den var rask og ordentlig futt i seg. Noe jeg synes er viktig.

Reklame:


PS: det fineste med hele bilen er jo antibulk dørene. For en artig og god oppfinnelse.

Så er den borte når døren er lukket.
Her er antibulk listen
Når man lukker døren trekker den seg inn i døren

Dette er helt klart en god konebil med mye smarte løsninger som er enkle å bruke.  En snerten bil jeg fint kunne eid om jeg kun hadde trengt en liten bil.

Vil du lese en manns syn på bilen sjekk ut: www.mannblogg.no

Stengt for kommentarer.