Its weened and time for bbq….

Its weened and time for bbq….

Det at man oftest ser menn som grille her i Norge er jo utrolig kjønnsdominerende. Hvorfor kan ikke vi damer grille? Hvor ofte ser du at damene står og har kontroll på grillen? Dessverre alt for lite…

Tror hvis du reiser over dammen til USA finner du ganske mange flere damer som driver med grilling/ smoking av kjøtt.  Den kulturen vil jeg ha hit…
og det er også så mye annet godt som man kan lage på en grill/smoker.
Her i huset er vi to som digger denne type mat og begge kan kjøre smokeren, kanskje min kjære hakket mer enn meg. Jeg digger å lage alt av maten rundt selve kjøttet også. Tilbehøret er jo nesten like viktig som kjøttet.

Jeg har jo akkurat startet å bli kjent med denne verden av bbq. Men min mann har jo holdt på noen år og gud som jeg er bortskjemt når det gjelder bbq mat.
Det er en matverden som vi nordmenn ikke har peiling på hvordan er…

Så hva står på menyen?

Nå er det blitt helg og deilig vær. Så vi har laget den beste matplanen for lørdag og søndag. Nemlig bbq food..
Nå i denne corona tiden og man helst bare skal sitte hjemme, finnes det jo ikke noe bedre enn å bruke tiden sin på å lage god mat. Og for oss er det Bbq mat.
Så her blir det både kyllinglår og pulled pork på menyen. Kyllinglår er en ganske enkel og raskt måltid å lage. En av mine favoritter,som det er jeg oftest jeg som tilbereder til.

Så lørdag ble det kylling og vi kjører en ganske barnevennlig rett med pommes frites og salat.
Søndag skal vi starte Treageren tidlig og få starta røykingen av svinenakke. For å lage pulled pork. Nemlig min favoritt.
Da skal det lages mac and cheese slik eldstemann liker. Og det som er viktig med mac and cheesen er at det er oppskriften fra Angela sin oppskrifts bok. For ingenting slår den ifølge min 10 åring. Mamma sin er ikke optimal, men nærmest.

Mye av maten vi lager har vi funnet oppskrifter fra amerikanske nettsteder eller boka til Angela fra Texas barbecue cafe.

Så helgen vår vil en rolig og still helg hjemme med fokus på å lage bbq-mat sammen.

Stengt for kommentarer.