Livet uten melk og gluten…

Livet uten melk og gluten…

Jeg kan så lenge jeg har husket hatt problemer med magen. Jeg husker at i 3 klasse sluttet jeg å drikke melk. Hvis jeg skulle ha et glass oboy var det kun et lite et også håper vi det gikk bra. Men det tok mange år før jeg virkelig forstod at livet mitt skulle være uten melk og gluten.

Magen min har vært min verste fiende. Jeg har aldri vist når den skulle starte å krangle. Jeg har hatt gode perioder og ekstremt dårlig perioder.
Jeg husker spesielt for en 15 år siden var det så ille at jeg kunne tilbringe en hel dag på do.
Da jobbet jeg på smart club og husker så ekstremt godt at jeg måtte løpe helt ned i kjelleren for å gå på do. Grusom tid…Så da valgte jeg å ta gastroskopi for å se om det kunne være noe galt.
Og frivilig få et stort rør med kamera dyttet ned i halsen var en utrolig ubehaglig opplevelse og ikke minst betale 2000 kr for det.. Og jeg ble jo ikke noe klokere. » sensitiv mage» var legens konklusjon.

Så da var det bare å leve med det da….

Men jo eldre jeg ble og jeg fikk barn. Skjedde det mer med kroppen. Jeg hadde jo med meg magen hele veien. Kunne love deg magen kræsjet 5 av 7 dager i uka. Men jeg startet etterhvert å sove dårlig. For en 5-6 år siden startet jeg å få mer og mer smerter i ledd, spesielt fingrene. Jeg kunne sitte med vanter inne på jobb fordi det verket i hendene. Men nettene var verst. Jeg sov dårlig, armene sovna, natt svette og kunne ikke ligge i senga om mornignen. Det var bare smerte. I de dårlig tidene brukte jeg 30 til 45 min på morningen på sofaen eller i en varm dusj bare for å klare å få igang kroppen. Det å ligge i senga var et smertehelvete.

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg bestemte meg for å dra til legen, men det var for å sjekke smerten i hendene. Ta noen prøver å se om det gikk ann å finne ut hvorfor….

Veien videre..

Det ble blodprøver for type leddsykdommer men også prøver for allergi.
Eneste utfallet var at jeg har vevstypen for cøliaki.
Men heldigvis er legen min en som ikke bare basserer seg på prøvene. Jeg fikk beskjed om å kutte ut all melk og gluten. Og notere alt jeg spiste og om jeg reagerte på det. Jeg skulle leke detektiv… For som legen min sa, » kroppen din sier at den ikke liker dette, og spenet på dette er stort selv om du ikke slår ut på blodprøvene»

Skal love dere det har vært en prosess både for meg og min familie at man skal kutte all melk og gluten i kosten. Det er litt å sette seg inn i og tenke nytt. For nesten alt som er ferdigprodukter inneholder melk på en eller annen måte.
Det verste var vel egentlig å gi opp sjokoladen… IKKE spise sjokolade.
Heldigvis for min gode nabo Elisabeth og hennes kunnskap om både glutenfritt kost og melkefritt har jeg fått mange gode råd og tips.

Først tenkte jeg det var psykisk at kroppen min ble smertefri og magen holdt seg i ro. Men igjen, gud for en deilig hverdag. Ingen smerter, ingen mage vondt. Da er det bare å holde seg borte fra den utrolig deilig maten, som gulost, sjokolade, boller…

For jeg har jo testet å spise «Normalt» igjen. Og det smeller hver gang. Dårlig søvn, smerter i kroppen, ekstremt med kviser og dårlig mage. Til tider ser jeg jo ut som jeg er 3 mnd på vei med baby.

typisk frokost…Gluten og melkfritt

Så har konkludert med at mitt liv blir uten melk og gluten, ihvertfall for å ha en god hverdag og kunne være den mammaen og kona med overskudd.

Stengt for kommentarer.