Deilig California

Deilig California

Jeg satt plutselig her å så på bildene fra sommerferien fra i fjor. Da vi var på ferie i California. For en opplevelses tur. Akkurat nå ser det jo ikke ut som det blir de store sommerferie planene så da får man drømme seg tilbake på minnene.
Cowboyreiser hjalp oss til å lage en utrolig fin ferie…

Men å kjøre gjennom staten California er en tur jeg kan anbefale. Alt det man opplever og ser som er så ulikt Norge. Vi startet turen vår i LA og hadde noen dager der for å oppleve storbyen. Det er jo så mye å se, slik at vi måtte bestemme oss for noe. Så det ble Universel stuido hvor gutta koste seg, spesielt i Minions verden.
Men eldstemann likte seg bedre på Santa Monica beach og pokemon jakt der. For der fikk han fanget den ene pokemonen han virkelig ønsket seg. Små gleder i hverdagen.
VI tenkte kanskje vi kunne gå ned til Venice beach men fant fort ut at det var langt…

Mye å se på…

LA var vel kanskje ikke byen vår, så ingen av oss var så lei oss for å sette nesen nordover gjennom ørkenen Mojave og fjellene Mammoth Lake. På turen her møte vi en natur som vi ikke er spesielt vant med her hjemme i Norge… Og veier som bare strakte seg igjennom landskapet, slik man ser på film. Man er turist via bilvinduet på en slik road trip. For man rekker ikke stoppe på alle stedene.
Men vi stoppet i en liten by som hadde et bakeri hvor vi måtte teste kakene…

En evig lang veistreksning…
mye kaker og så gode...

I Mammoth lake var det som norsk natur, fjell og store trær. Men her var det deilig og varmt. Resorten vi bodde på var en stor leilighet hvor vi virkelig koste oss. Gutta hadde egent rom og bad og tv. Her fikk vi kost oss i naturen og opplevd hva en gammel vulkan kan gjøre med naturen..

Juniper springs resort

Etter alt for kort tid her i bjørneland satte vi nesen mot San Francicso gjennom Yosemite nasjonalpark. For en majestetisk park… Man tar så mye bilder når man er på slik tur, så vanskelig å plukke ut kun noen….

Turen til San Francisco var utrolig spennende. For naturen forandret seg fra det ene til det andre hele veie. starta med høy fjell, var igjennom skoger og områder hvor det hadde vært skogbrann før, daler med små husklynger, plomme årkre og åpne sletter, lit slutt byen Oakland før vi kjørte over bruene til San Francisco.

Plommetrær

I san Francicso bodde vi midt i byen. Og fikk heldigvis tid til å dra på tur til Alcatraz. Det var en opplevelse som ihvertfall vi voksne ikke kommer til å glemme. Gutta synes det var veldig rart, men fikk ikke meg seg hva som ble sagt på lydbåndene man gikk å hørte på som forklarte historien til fengselet.
Det er også en opplevelse og gå på pier 39 og se på alle selene som ligger å soler seg, fisherman wharf og kjøre trikken opp de bratt bakkene.

Alcatraz island

Highway 1 var litt skuff, men det var nok fordi det var tåkete og dårlig sikt.
Så dette var vel kanskje den strekningen som var kjedelig å kjøre.
SÅ det var kjekt med stopp både i Watsonville og Santa Barbara. Her fikk gutta bada og kost seg.

Highway 1
Pause ved bassenget i Santa Barbara.

Siste stopp på turen vår var Dana Point sør for Los Angeles.
Der trivdes jeg godt. Det var deilig og varmt. De andre stedene har vært en god blanding av norsk sommer og vind. Spesielt i San Francisco. Der var det kaldt på grunn av vinden.
Når vi bodde i Dana Point var det bare en liten kjøretur til San Diego og Sea World. Så vi tok en hel dag i parken er og fikk oppleve mange fine dyr. Kjempe opplevelse.

De neste dagene var vi litt rundt om i området, vi fant en stor Target butikk. Hvor vi så alle hjemmeværende «rike» husmøndrene var å handlet. Det var nesten ikke menn i den butikken. Tror vi var i området med kun rike husstander. For det så vi også på husene i områdene vi kjørte.
Vi fant også en Victoria Secret butikk som jeg fikk handlet meg en haug med nytt undertøy.

Sea World
Hotellet vårt i Dana Piont

Jeg tenker det vil komme et innlegg om maten på turen også…
For det var mye god mat på turen.

Stengt for kommentarer.