Vin for nybegynnere…

Vin for nybegynnere…

Det har tatt meg lang tid å bli kjent med vin, spesielt rødvin. Det er en vei hvor man som vokser på, både med smaksanser og tålmodighet. Når man er yngre skal man gjerne drikke for å bli full, når man er voksen drikker man for å smake på noe godt. Nyte god vin med venner under en god samtale.

Men den veien til å bli kjent med vinens smak og hva som en faktisk liker er ikke alltid så lett. Jeg har de siste årene vært heldig å få vært med på et par event med vin smaking. Som har gitt meg god vin opplevelser.

Min smak for vin går vel mot litt frisk og søte viner. Viner som som ikke kommer med en eksplosjon av intens ettersmak som legger seg som et belegg inni munnen hvor du føler munnen er helt tør. Jeg liker viner som gir en frisk og lett ettersmak som ikke blir hengende.

Men jeg er langt unna en som kan smake ulike smaker i en vin. Hva man skal lukte etter.
Jeg har vel aldri satt meg ned å prøve veldig på å kjenne etter på hva smaker jeg kan finne i en vin. Det er vel kanskje slik gjennomsnitt personen drikker vin.
Det hadde vel kanskje vært gøy å vært på en ordenetlig vin smaking hvor man fikk tid til å lære og kjenne etter på det man smaker.

Så kanskje når jeg har blitt enda litt eldre at jeg får tid til å dra på vin-smake kurs.
Det er heller ikke så lett å dra på vin kurs når min mann ikke er så glad i vin. Får han være med å velge havner vi nok på øl smaking istedet…

Men jeg har ihvertfall prøvd å ta bilder av viner som jeg liker godt. Som passer kanskje for nybegynnere i vin verden, akkurat som meg..

Viner som jeg liker…

Jeg har også prøvd å finne vinen på vinmonopolet sine sider.
Årstallet kan være ulike.
Håper det kan gi noen tips til alle dere som også har startet å utforske vinens verden…

Hilsen en nybegynner i vinens store verden.

Castelfoute Valpolicella Ripasso 2015
Vistalba Corte A 2014
A`terra Pinot Noir
Vocoret Chablis
nfd
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb
Sancerre
Dom. de la Janasse
Calles Riesling

Stengt for kommentarer.