Hvordan BBQ eventyret startet….

Hvordan BBQ eventyret startet….

BBQ eventyret starter med min mann. En mann som er glad i mat….spesielt i amerikansk mat. Han har reist mye rundt i verden og smakt på mye ulike matretter. Dette har han prøvd å ta med hjem til en kone som er vant med tradisjonell norsk mat.
Han fant Texas bbqcafe på Bekkestua som serverte tradisjonell bbq-mat her i Norge.
Det var første gang jeg spiste pulled pork som har blitt min favoritt.

Siden Odd (min mann) da er litt ekstra interessert i mat. Dro han i 2015 å kjøpte sin første smoker, en Landman kull smoker. Maten ble god, og familien var bitt av BBQ. Odd hadde oppdaget Bbqshop på Hvalstad, så  i 2017 endte vi med å kjøpe Traeger pro 34.

Det har vært han som har tatt seg av prepping av kjøttet og selve grillingen mens jeg tatt meg av siderettene. En veldig god deal og samarbeid rundt matlaging. Men min mann er glad i okse og gris kjøtt, men jeg hadde lyst å undersøke flere muligheter.
Og det var slik jeg startet. Jeg laga min første bbq rett, kyllingvinger.

Det var sånn det startet…

For meg er ikke BBQ bare kjøttstykket på tallerkenen, men hele måltidet.
Det er helheten av kjøtt og tilbehør, smaker som gjør seg sammen.

Prøve og feile, teste nye oppskrifter, utfordre smakene og ikke minst lage dette gluten og melkefritt ( da jeg ikke tåler dette).
Jeg har en aktiv hverdag med jobb, 2 sønner som spiller ishockey, verv i Frisk Asker og egen trening.
Så det å kunne lage BBQ mat innimellom i en hektisk hverdag er viktig.
Lage retter som er raske og retter som tar en hel dag… Både til fest og til hverdags =)

Så målet med denne bloggen er å dele min vei inn i BBQ verden som kvinne.

Cathrine

Stengt for kommentarer.