Flank Steak tacostyle

Flank Steak tacostyle

I går søndag var det tid for litt BBQ i kulden. Heldigvis har temperaturen roet seg, så var kun minus 6-7 grader ute.
Sist helg var vi innom Bbqshop og fikk fylt fryseren med litt kjøtt.
Så i dag var det flank steak som ble tatt opp av fryseren.

Jeg lade litt min egne marinade, prøver meg litt frem med smaker.
Så slik ble den….
Marianade:
en god posjon fersk koriander
1,5 lime
0.6 dl olje
2 gode klyper med Chilliflak
1/2 teskje Cumin
2 fedd hvitløk – hakket i småbiter
salt
Litt brunt sukker

Jeg blandet alt og penslet marinaden godt utover. Mens jeg fikk ut for å tenne traeger lot jeg kjøttet få hvile og godgjøre seg i marianden.
Dette kunne jeg godt ha gjort i går kveld og latt det ligget i marinaden over natten.
Men i dag hadde jeg ikke tenkt så langt…

Alltid like deilig å tenne Traeger, kjenne røyklukten og se røyken stige frem.

Jeg lot den stå på smoke og fikk lagt kjøttet på grillen.
Det er viktig å følge med på kjernetemperaturen som her skal nå 55 grader.

Dette var en rask rett å ha på Traeger, det tok knappe 30 min.

Det er en ting til jeg ville gjort annerledes. Nemlig å svidd av kjøtt stykket før det havna på traeger. Slik at den hadde fått en stekeskorpe.

Men når man lager kjøttmåltid, trenger man selvfølgelig tilbehør. Dagens tilbehør ble Meksikansk ris, Tomat/agurk salat og søtpotet lomper.

Så en del forbedrings potensiale på denne retten, men var en veldig enkel og ganske raskt å lage hvis man har flere ting på agendaen den dagen.

Cathrine

Stengt for kommentarer.