Min BBQ favoritt
Min favoritt rett i BBQ verden må være en god og saftig Pulled Pork med nystekt brød og mac and cheese til.
Denne retten var mitt første møte med denne matverden og var nok det som gjorde at jeg åpnet dørene..
Det var på Texas barbecuecafe som den gang lå på Bekkestua som serverte en saftig smaks opplevelse. Og da var det gjort.. Dette måtte prøves ut hjemme….
Så dette har blitt en rett vi har laget mange ganger siden den gang…
Til Pulled pork bruker vi svinenakke. Jeg bruker missing link rub.
Bruk en sprayflaske med eplejucie som du sprayer kjøttet med før du dekker kjøttet godt med rub.
Jeg sprøyter også væske (eplejucie) inn i kjøttet med en kjøttsprøyte.
Traegeren settes på 105 grader og la det varme seg i 10-15 min. Før du legger kjøttet på og lar det ligge til det kjernetempraturen når 76 garder.
Da tar du av kjøttet og legger kjøttet i en alliminumsbakk.
Så smører jeg på
Flytende smør
Tabasco saus
Brunt sukker
Sett i termometer og dekk hele kjøttet og bakken med allimunimsfolie.
Økt temperaturen på grillen til 135 grader og vent til kjernetemperaturen når mellom 90 til 95 grader.
Når den når ønsket kjernetemperatur tar du den av Traegeren og lar den hvile under håndkle så den holder på varmen.
Nå kommer det beste med hele retten…nemlig det å rive fra hverandre kjøttet. Her kan du enten bruke henda, gafler eller egne klør som river kjøtte fra hverandre..
Her i huset serverer vi pulled pork sammen med mac and cheese, coleslaw og burgerbrød.
Cathrine