Hverdagsmiddag

Hverdagsmiddag

Hverdagsmiddag på Traeger. Null stress. Menyen denne torsdagen var kylling, søtpotet, ris til gutta og salat.

Søtpotet:
Kuttet opp i passe store strimler.
Vask dem og la dem ligge i kaldt vann minst 1 time, gjerne mer. Dette for at stivelsen skal trekkes ut og de blir sprøere.
Tørk godt med papir.
Putt alt over i en pose tilsett
1 ss med maisena
salt
pepper
evt annet krydder man ønsker.
Rist posen så alt blander seg.
Legg så søtpoteten utover et aluminiumsbrett.

Nå er det tid for å fyre Traegeren. Da er det på med grillskoa..;)

Februar og tempraturen ute ligger på rundt 10 minus, men klarvær og deilig frisk luft.
Setter tempraturen på 135 og lar den stå i 10-15 min for å stabilisere varmen.
Legger på søtpoteten da dette tar lengst tid.

Nå er det tid for kylling.
Rub – Missing link sweet chichen
Fin hakka hvitløk
1/4 cup olivenolje
1/2 cup worcestershire saus
Bland alle ingrediensene i en bolle.
Bruk enten hender eller en pensel og gni inn kryddere inn i kyllingen.


Traeger står på 135 grader med søtpoteten på, legg kyllingen rett på risen.
Og la kyllingen ligge i ca 20 min tror jeg det ble denne gangen.

Jeg valgte å ikke bruke termometer da dette var tynne skiver med kjøtt. Er det tykke filet bruk termometer og la de ligge til kjernetempraturen ligger på ca 70 grader.

Ønsker du liten glaze, pensler du på bbq saus på kyllingen når det er ca 5 min igjen og lar det smelte inn i kjøttet.


Server med ris og salat =) Eller det tilbehøret du selv ønsker.

Cathrine

Stengt for kommentarer.